jurnaldefrumusete.ro

 

Caută în site

Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

Nutriție

RETETA BOMBOANE DE CIOCOLATA RAW-VEGANE

1 1 1 1 1
RETETA BOMBOANE DE CIOCOLATA RAW-VEGANE - 5.0 out of 5 based on 1 vote

bomboane raw vegane
Cum sunt pentru voi bombonelele perfecte? Eu mi le-am imaginat intotdeauna cu gust fin, dar foarte aromat, delicate dar pline de savoare, fara zahar, fara aditivi, 100% naturale, fara grasimi "rele" si neaparat de ciocolata.

Multa vreme am crezut ca nu exista asa ceva, noroc ca statutul de mamica vine la pachet cu multe lucruri bune si frumoase, printre ele dorinta arzatoare de a-ti hrani copilul cat mai natural si mai echilibrat. De aici e doar un mic pas pana cand se deschide un nou orizont pentru intreaga familie. Unul mai curat, mai echilibrat si mai aproape de natura. Trebuie doar sa vrei si sa cauti alternative sanatoase.

Pe masura ce "deschizi ochii" iti dai seama ca intri intr-un magazin clasic sa cumperi "ceva bun" si ca nu ai ce. Pentru ca totul este ultraprocesat, rafinat, plin de E-uri, de zahar, de grasimi si de tot ce e mai rau pentru sanatatea omului.

Iata cat de simplu si repede puteti face acasa cele mai bune si sanatoase bomboane de ciocolata adevarata dupa o reteta raw- vegana.

Ingrediente:

Unt de cacao raw 100 grame
Cereale integrale ovaz 50 grame
Caju crud 50 grame
2 lingurite pudra cacao
Alune de padure crude sau miez de floarea soarelui crud
Miere, sirop de artar sau indulcitor Stevia Rebaudiana

                            Unt de cacao raw, comandat online

unt cacao

unt cacao raw


Cum se prepara:

Untul de cacao se topeste la bain-marie. Cerealele integrale impreuna cu caju se rasnesc cu ajutorul unei rasnite de cafea pentru mai multa finete, pana devin pudra. Toate ingredientele se amesteca in blender vertical. Daca nu aveti rasnita puteti trece direct la etapa blender.

Amestecul se toarna in forme de bombonele sau se utilizeaza formele de cuburi de gheata unse in prealabil cu foarte putin ulei de masline (astfel bombonelele nu se vor lipi ci se vor desprinde foarte usor din forme).

Puteti presara miez crud de floarea soarelui, cate o aluna de padure sau chiar goji.

Daca va place aroma, in momentul in care pregatiti amestecul turnati o picatura de esenta de rom naturala.

Formele se lasa la frigider 1-2 ore pana cand bombonele se intaresc si pot fi servite. Sunt deliciose si nu se compara cu nici o alternativa din comert. Baietii mei le adora. Datorita ingredientelor sunt potrivite si pentru vegetarieni.

bomboane vegane