jurnaldefrumusete.ro

 Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

Caută în site

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Articole despre frumusete si stil de viata

CE NU TI SE SPUNE DESPRE UNGHIILE CU GEL

1 1 1 1 1
CE NU TI SE SPUNE DESPRE UNGHIILE CU GEL - 5.0 out of 5 based on 2 votes


Unghii cu gel, pardon "unghiute cu gel" - toata lumea are in cartier, de la vanzatoare pana la vedete. Sunt ieftine si de durata. Tin atat de mult incat la un moment dat arata horror, la manutele celor care uita sa treaca pe la "intretinere": jumatate unghie naturala si de pe la mijloc gheara din gel. In fine, v-ati prins ca nu sunt genul meu. Dar tine de gust si gustul nu se discuta.

Eu vreau doar sa scot in evidenta cateva detalii, despre care nu se discuta foarte mult. De obicei materialele informative despre manichiura contin imagini frumoase si colorate alaturate unui text atragator in care ni se explica cum putem uita de grija unghiilor saptamani la rand, bucurandu-ne de un aspect perfect. Ce nu citim pe toate pliantele:

* Cum se face oare sterilizarea ustensilelor dupa fiecare clienta? Va spun eu: de obicei instrumentele se sterg cu prosopul si se introduc in husa. Atata tot. Eu nu zic ca peste tot se intampla asa, dar in majoritatea cazurilor din pacate da. Am vazut cu ochii mei. Faptul ca pe site-urile saloanelor sau liberilor profesionisti care se ocupa cu aplicarea unghiilor cu gel subiectul "siguranta clientei" este tabu si nu citim nici o vorba, spune multe. Ce ar trebui sa fie o prioritate este ignorat complet, apoi ne miram cum de x s-a imbolnavit de virusul y din senin...Sunt virusi atat de agresivi incat rezista si 7 zile sau chiar mai mult pe suprafete. Ati auzit despre virusul hepatitei? Dati un search pe google si va lamuriti despre implicatii, se poate lua de la manichiura. Tot de la manichiura poti lua si stafilococi.

* Tot la capitalul instrumente pentru manichiura cu gel - sunt din metal si de cele mai multe ori unghia necesita sa fie raschetata pentru ca gelul vechi sa fie indepartat si sa se obtina nivelul optim de aderenta. Inevitabil straturi de piele in jurul unghiilor sunt indepartate. Chiar daca (presupunem prin absurd) ca avem norocul sa nimerit intr-un loc sigur cu instrumente super sterilizate, riscul pentru infectii minore creste. Unghiile devin rosii si dureroase. Este o trauma pentru unghii pe care femeile o accepta de dragul frumusetii, sau pentru ca marketing-ul isi face atat de bine treaba incat sa le faca sa creada ca e ceva normal.

* Gelul vechi este indepartat de pe unghii cu acetona pura 100%. Acetona pura este mama concentratiei. Adica nu are nici o treaba cu cea pe care o gasim in comert pentru lacul de unghii obisnuit. Si stiti ce miros are, ce efecte daca o inhalam. Ei bine imaginati-va o esenta de acetona in care bagam degetele. Unghia are nevoie ulterior de minim 5 luni de zile pentru o refacere completa. In plus pot aparea reactii alergice grave sau eczeme. Sunt femei care incearca sa indeparteze o unghie cu gel singure acasa, fara acetona pura 100% disponibila numai in saloane. Mare atentie, in majoritatea cazurilor se lasa cu bucati de unghie smulse.

* Gelul din care este creata unghiuta contine substante volatile cancerigene. Methyl methacrylate de exemplu, are o plaja larga de efecte secundare nocive, de la iritatii ale sistemului respirator pana la iritatii la nivelul ochilor. Este interzis de Administratia pentru Siguranta Alimentelor si a Medicamentelor (FDA), insa el continua sa se regaseasca in aceste produse pentru saloanele de manichiura.

* In timpul procedurii, degetele (cu unghii cu tot) sunt expuse la radiatii ultraviolete (UVA), cele de care ne ferim atat de mult vara. Ele pot cauza cancer de piele. Cu cat ne expunem mai mult, cu atat riscul creste mai mult. La fiecare sedinta mai jucam o tura la ruleta ruseasca...Doar nu va imaginati ca durata recomandata este respectata, chiar si asa riscul fiind valabil.

Iata de ce nu sunt pro unghiute cu gel. Sper ca informatiile sa fie folositoare. Este decizia fiecareia desigur, dar macar sa fie luata in cunostinta de cauza.:)