jurnaldefrumusete.ro

 Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

Caută în site

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Articole despre frumusete si stil de viata

DOUA LUCRURI CARE NE POT IMBOLNAVI CAND MERGEM LA MALL

1 1 1 1 1
DOUA LUCRURI CARE NE POT IMBOLNAVI CAND MERGEM LA MALL - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 

1. Puf-puf-ul otravitor de la Food Court. Primul aspect este valabil pentru absolut toate mall-urile. La un moment dat, dupa shopping, inainte sau dupa film, ajungi pe la food court sa servesti ceva. Acolo vitrinele sunt care mai de care mai imbietoare: aperitive, salate, fripturi, prajituri, toate expuse "la geam".

Cand in sfarsit te hotarasti ce sa servesti, vezi un angajat cum inhata o solutie de curatat cu pulverizator, o carpa si incepe sa pufaie de zor, lustruind vitrina. Sa fie curat, sa fie frumos...Nu conteaza ca mancarea din vitrina va fi mancata de cineva, sau ca in spate se rumeneste kebab-ul! Nu va consolati cu explicatia "solutia nu ajunge pe mancare", garantat ajung stropi fix pe mancare! Este imposibil ca micile particule pulverizate sa se limiteze doar pe suprafata de sticla si cu siguranta solutia nu este naturala.

Solutiile de curatat geamuri si ustensile de bucatarie clasice sunt cunoscute pentru faptul ca sunt foarte nocive pentru sanatate. Pe ele scrie sa nu treci la actiune pana nu te asiguri ca nu pot ajunge pe mancare. 

Se recomanda purtarea manusilor de protectie. Multe sunt pe baza de soda caustica si elimina gaze.

Va rog sa fiti atenti la acest aspect atunci cand mergeti in zonele restaurantelor din mall si veti avea un soc. Eu am urmarit de fiecare data si am vazut scena de zeci de ori cum se repeta. Cei care procedeaza asa nu isi pun nici cea mai mica problema de siguranta altfel as fi vazut cum toarna solutie intr-o parte, direct pe carpa si apoi sterg geamul, sau il curata cand vitrina se goleste. In momentul in care ii tragi tare cu pulverizatorul peste vitrina, avand mancare inauntru si ai o fata senina si mandra inseamna ca ai impresia ca faci ce trebuie ori asa ai fost instruit si nu iesi din cuvantul patronului, ori esti extraordinar de "destept".

Prefer oricand o vitrina care nu arata perfect, nu ma deranjeaza stropi de mancare sau abur. In schimb otrava pulverizata ma deranjeaza foarte tare. Igienizarea locatiei se poate face foarte bine la final de zi. Facand acest lucru din 10 in 10 minute nu are altfel de caracter decat comercial. Consumerismul ii poate face pe unii sa se simta foarte bine mancand dintr-o vitrina cu sticla impecabila. Sa facem profit, sanatatea nu e importanta!

 

 

2. Noxele din parcare. Al doilea aspect este valabil pentru mall-uri gen Promenada sau Afi Cotroceni. Unde dupa ce parchezi si cobori din masina ai toate sansele sa lesini. Este o baie de noxe extraordinara. Instalatia ori nu face fata, ori nu este pornita. Situatia nu exista doar in parcarea subterana ci si la etajul 1. Pana acolo ajung noxele. De exemplu locul de joaca de langa patinoarul din Afi este amplasat chiar in capatul scarii rulante care vine din parcarea subterana. Nu poti sa respiri stand acolo la o cafea ca sa-ti astepti copilul. Bietii copii pot iesi tusind sau cu ochii rosii dupa 1-2 ore de stat la joaca, fara ca parintii sa gaseasca aparent o explicatie. Daca ai treaba la parterul mall-ului sau la etajul 1 de cateva ore pe zi inhalezi in permanenta gaze toxice.

Poluarea cu gaze de esapament contribuie anual la cresterea problemelor respiratorii. Reprezinta o posibila cauza pentru declansarea sau accentuarea astmului, pneumoniilor sau chiar a bolilor foarte grave. Afecteaza sistemul hormonal si cel imunitar.

Imi place in mod deosebit parcarea de la Baneasca Shopping City care are aerisire naturala si unde nu exista aceasta problema.