jurnaldefrumusete.ro

 Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

Caută în site

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Articole despre frumusete si stil de viata

PROASPETELE MAMICI NU "STAU" ACASA NICIODATA

1 1 1 1 1
PROASPETELE MAMICI NU "STAU" ACASA NICIODATA - 5.0 out of 5 based on 1 vote


Mergem de cateva luni la niste cursuri iar locatia este intr-un bloc, asa ca am inceput sa cunosc si "vecinii". Asteptam liftul si aveam in mana doua Capuccino de la automatul din apropiere pentru mine si o alta mamica.

La lift ma intalnesc cu cineva din bloc, coborase pana la farmacia de la parterul blocului si acum astepta sa urcam impreuna. O tipa care acum vreo 2 luni avea burtica de gravida, asa ca o felicit sincer si intreb ce face bebe.

Mi-a raspuns ca face bine, ca e mai greu cu dormitul noaptea dar ca probabil asa e la inceput. Era vizibila oboseala crunta de pe fata ei. Parul prins neglijent intr-un coc, haine de casa peste care luase geaca si incaltata cu papuci. O soseta de-un fel si cealalta de alt fel.

Pun pariu ca nu le observase. Dar privirea ii era senina si fericita.

I-am intins un Capuccino. I-am spus ca am unul in plus, asa ca fac cinste. L-a primit cu mare placere. Dupa ce a coborat din lift m-am intors la automat si am mai luat unul.

Sincer m-am vazut pe mine acum 6-7 ani. In primul an cu bebe nu am dormit nici macar o noapte. Bebele meu se trezea din 2 in 2 ore sa pape apoi nu adormea decat la mine in brate plimbandu-l, nici macar nu ma puteam aseza pe un fotoliu. Ziua continua intr-un mod similar. Chiar daca prin absurd reuseam sa fac ceva de mancare, niciodata nu apucam sa mananc. De multe ori preferam sa prind o ora sau doua de somn decat sa stau la masa, ajungand la limita maxima de epuizare in care aproape picam din picioare.

Cand sa mai gasesti timp sa faci curat, iar de ingrijire personala ce sa mai vorbim. Dusul zilnic era lux si acela facut in mare graba, cu urechea ciulita. Este greu de explicat si mai mult ca sigur greu de inteles, mai ales de cineva care nu are copii.

Si pe fondul situatiei de mai sus, m-am intalnit fix in lift cu o vecina. Ea era contabila la o banca. Venea de la munca. Tot cu un Capuccino in mana.

Parfumata, aranjata, pe toculete, plictisita. Cu doi copii mici lasati toata ziua cu bunica putin "dusa"( nu mai intru in detalii dar bine nu le era deloc). In lift imi zice: "Vai ce obosita sunt, nu mai pot, macar TU STAI ACASA".

Nu stiu cu ce fata am privit-o dar pana la urma, ce vreau eu sa subliniez este ca mamele care-si cresc bebelusii personal, fara bone sau bunice, nu STAU niciodata, credeti-ma! Ele NU STAU acasa. Sa iti lasi copilul pe mana altcuiva e simplu ca sa te poti intoarce la munca. Unde mai glumesti cu colegii, mai socializezi, mai bei o cafea, mai fumezi o tigara...

Sa STAI acasa si sa-ti asumi cresterea copilului e varianta grea. Dar la final satisfactia e de nepretuit. Ca ai putut face lucrurile ca la carte pentru comoara ta, ca i-ai oferit dragostea neconditionata de mama, ca ai alaptat, ca ai facut totul asa cum ai dorit, cu mana ta, la standardele tale, fara compromisuri etc. A fost al naibii de greu, dar pe bune daca regret ceva... :)