jurnaldefrumusete.ro

 Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

Caută în site

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Articole despre frumusete si stil de viata

UN AUTOR TANAR DAR PROFUND, UN VISATOR CARE FACE O RADIOGRAFIE RECE A SOCIETATII - MARIUS CONCITA SI A SA "TRILOGIE A INTUNERICULUI"

1 1 1 1 1
UN AUTOR TANAR DAR PROFUND, UN VISATOR CARE FACE O RADIOGRAFIE RECE A SOCIETATII - MARIUS CONCITA SI A SA "TRILOGIE A INTUNERICULUI" - 4.5 out of 5 based on 2 votes

Sursa foto: Facebook Marius Concita

La recomandarea colaboratoarei mele de la Editura Integral, am descoperit cartile unui autor senzational. Se numeste Marius Concita si puteti gasi atat pe www.eIntegral.ro cat si in alte locuri, cum ar fi Libraria Eminescu, minunatele sale carti din Trilogia Intunericului.

Colectia cuprinde urmatoarele titluri: Inchisoarea vietii, Prizonierii destinului, Ochii intunericului. Cartile nu sunt pentru oricine, au o profunzime aparte, pe care numai oamenii care privesc dincolo de aparente, in perspectiva si care pun pret pe valorile reale ale lumii in care traim, o pot intelege.

Nu sunt doar interesante ci si modelatoarea, calauzitoare, reusind chiar sa traga un semnal de alarma: sa luptam cu problemele adevarate ale societatii, cu derizoriul, cu micismul, cu superficialul, sa traim punand pret pe valoarea vietii si pe lucrurile care conteaza!

Inchisoarea vietii - Vorbeste despre societatea din 1989 pana in prezent. despre acele aspecte urate, care in general sunt bagate sub pret. Cartea ni le etaleaza "verde-n fata", NECOSMETIZAT! Este despre copiii nimanui, inveliti in zdrente, abandonati de parinti si condamnati ulterior de societate. Intram cu ajutorul cartii in lumea lor paralela, care exista ca si lumea noastra, numai ca este invaluita in infractiuni, cersetorie, abuzuri, teama, acuzare...Copiii care traiesc o copilarie de cosmar, ajung mai tarziu sa fie condusi de o dorinta puternica de a reusi prin orice mijloace, transformandu-se in infractori sau in cel mai bun caz in sefi de cosmar, cu o dorinta acerba de a-i domina pe altii. O lume din care nu exista iesire, in care ramai inchis pe viata...Prizonierii destinului
- Se pare ca nimic nu este intamplator, iar pe parcursul existentei noastre ni se dovedeste acest lucru de nenumarate ori! Avem ocazii de a intelege cat suntem de neinsemnati in fata divinitatii, de a simti prezenta lui Dumnezeu. Infruntam schimbari de situatii ireale, si incercam sa avem mici influente asupra sortii, iar roata se invarte si se invarte...Ochii intunericului
- O carte despre Romania prezentului. Pentru unii poate fi ca un cutit rece care taie in carne vie, pana la lacrimi de durere sufleteasca. Pentru ca ne arata unde s-a ajuns. In prezent eroii nu mai lupta in transee ca altadata, nu mai sunt oameni bravi cu merite deosebite. Sunt burtosi cu mult aur, cu motoare puternice, cu amante tinere, abonati la banul public sau la alte "modalitati" asemanatoare de finantare a mendrelor etalate pe retelele de socializare cu mult fast! Va las sa o descoperiti, are fragmente la care nu stii daca sa razi sau sa plangi!

Voi urmari in continuare autorul Marius Concita, abia astept sa vad urmatorul titlu, probabil va aparea tot la Editura Integral. Imi place cum scrie si mai ales ca aduce in atentia cititorului anumite laturi ale vietii din Romania, atinse mai rar in general. Va recomand sa cautati cartile sale, tocmai mi-am cumparat Ochii Intunericului la pretul de 25 de lei!

Marius Concita, Dan Silviu Boerescu si Costel Postolache (Editura Integral), la Bookfest - lansare Trilogia Intunericului