jurnaldefrumusete.ro

 

Caută în site

 

Articole despre frumusete si stil de viata

PRIMA CARTE CU POVESTI ANTIBULLYING DIN ROMANIA A FOST LANSATA LA EDITURA INTEGRAL

1 1 1 1 1
PRIMA CARTE CU POVESTI ANTIBULLYING DIN ROMANIA A FOST LANSATA LA EDITURA INTEGRAL - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Prima carte din Romania cu povesti antibullying si povesti educative "Andrei si Pietricica Prieteniei", scrisa de Roxana Andreea Rusu, psihopedagog si fondatoarea site-ului AmNascutAcolo.ro, a fost lansata la Editura Integral. Cartea pentru copii cu varste intre 3 si 9 ani este disponibila pentru comenzi online atat pe site-ul editurii eIntegral.ro cat si pe site-urile mai multor librarii, cum ar fi: Librarie.net sau LibrariaDelfin.ro

Cartea este foarte utila pentru parintii si educatorii care doresc sa se implice activ in dezvoltarea empatiei celor mici. Ilustratiile, care poarta semnatura lui Octavian Ungureanu pot fi colorate de copii, stimulandu-le imaginatia si creativitatea.

Bullying inseamna o actiune care produce injurii celorlalti, efectuata in mod repetat, care se poate manifesta prin agresivitate fizica sau psihologica si prin producerea unor daune emotionale.

Fenomenul a ajuns la cote alarmante si in Romania, manifestandu-se atat in locurile de joaca, cat si in gradinite si scoli. Conform datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, Romania este in prezent pe locul 3 la nivel european, in clasamentul tarilor cu cele mai multe situatii de bullying consemnate.

Roxana Andreea Rusu: "Nu exista o solutie magica impotriva bullying-ului, insa ceea ce putem face in calitate de parinti si cadre didactice este de a oferi in permanenta copiilor modele pozitive de atitudine si ocazii de a-si dezvolta empatia fata de toate fiintele si fata de natura.

Sa ii stimulam sa indrageasca lectura si activitatile care le dezvolta bunul simt, respectul, inteligenta, imaginatia si compasiunea. Sa-i indemnam sa inteleaga si sa protejeze natura.

Prin discuții libere, povesti si joaca putem preveni foarte eficient bullying-ul. Povestile au rolul de a dezvolta empatia copilului in raport cu natura, oamenii din jur si toate viețuitoarele, contribuind astfel la combaterea comportamentului de tip bullying."