jurnaldefrumusete.ro

 Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

Caută în site

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Produse si servicii testate

TESTAT: LABORATORUL PENTRU ANALIZA APEI UNILAB, RECOMAND!

1 1 1 1 1
TESTAT: LABORATORUL PENTRU ANALIZA APEI UNILAB, RECOMAND! - 5.0 out of 5 based on 1 vote


Nici apa nu mai e ce a fost! Am crescut cu apa de la robinet, insa acum nu o mai folosim nici pentru gatit. In ultimii ani in Bucuresti apa nu a fost in regula dupa parerea mea, desi analizele efectuate la compania furnizor au iesit intotdeauna, ca prin minune, perfecte. Ce te faci insa cu impuritatile vizibile cu ochiul liber, gustul sau mirosul, semne care te conving ca ceva nu e cum ar trebui, mai sigur si mai rapid decat orice analiza.

De curand, ne-am mutat la casa. Iar alimentarea cu apa se face prin intermediul putului propriu de adancime medie. Daca inainte ma obisnuisem sa apelez la echipa de la furnizorul de apa pentru analize, de data aceasta a trebuit sa caut un Laborator specializat in analiza si testarea calitatii apei. Este important sa stii ce apa folosesti, mai ales cand este vorba despre o familie cu copii.

Am ales sa lucrez pentru analizele apei cu Laboratorul Unilab. Initial am cerut cateva informatii despre cum pot afla daca apa mea este sau nu potabila. Iar consultantii lor mi-au trimis un raspuns personalizat, detaliat si foarte prompt. Cu aceasta ocazie am aflat ca pentru a obtine rezultate corecte este foarte importanta recoltarea. Exista un protocol care trebuie respectat atunci cand se iau probele de apa. Incalcarea lui poate duce la un rezultat fals. Impreuna cu ei am stabilit ca ar fi indicat sa facem o testare fizico-chimica a apei si o testare microbiologica.

Asa vom stii daca apa contine anumite elemente fizico-chimice dar si bacterii. Laboratorul Unilab este situat in partea de Nord, langa Institutul Ana Aslan, pe Calea Bucurestilor nr. 305, Imobil A 16, Otopeni. Pentru analiza apei ti se pun la dispozitie in mod gratuit recipientele pentru recoltare. Insa acest lucru presupune un drum in plus pentru a le ridica. Pentru ca nu locuiesc in apropiere, am ales sa merg pe cealalta varianta, sugerata tot de Unilab:  sa cumpar urocultoare clasice sterile de la farmacie, pentru ca a fost mai convenabil pentru mine. Am cumparat 5 recipiente sterile de 120 ml fiecare, pentru a depasi cantitatea de apa minima recomandata de 500 ml.  Acestea sunt pentru testarea microbiologica a apei.

Pentru testarea fizico-chimica a apei a fost necesar un pet curat. Eu am ales unul de la apa plata, din care nu a baut nimeni direct.

Iata protocolul pentru prelevarea apei care urmeaza a fi testata la laborator, recomandat de Unilab:

1. Se sterge robinetul/ bateria cu alcool sanitar, apoi se lasa sa curga apa timp de aprox. 10 min. Se preleveaza apa pt examenul microbiologic, cu mare grija sa nu atingem in interior recipientele sterile fie de robinet sau din greseala cu mana. 

2. Se preleveaza si recipientul nesteril de aproximativ 1,5 - 2 l de apa pt examenul fizico-chimic. Acesta se umple pana la refuz. 

3. Recipientele astfel prelevate se pastreaza la frigider pana la trimiterea la laborator. 

Am respectat intocmai si am plecat cu probele catre laborator, cu o programare in prealabil. Am folosit aplicatia Waze si este important de retinut ca pe langa adresa trebuie sa adaugati si denumirea laboratorului “Unilab”, ca sa va duca unde trebuie. 

Cel mai bun punct de reper este Institutul Ana Aslan, cum vii dinspre Ploiesti spre Bucuresti, imediat ce se termina gardul crem de beton este o straduta la dreapta cu bariera, ce duce catre un complex de vile, chiar inainte de Miniprix.  


Laboratorul Unilab
este amplasat intr-o vila dedicata. In sala de asteptare am fost intampinata de o doamna amabila, echipata corespunzator. Mi-a preluat probele si am completat un formular. Probele se achita pe loc. In formular se poate mentiona adresa de e-mail iar rezultatul se primeste electronic in aproximativ 7 zile si poate fi ridicat de la sediul Unilab numai daca solicitantul doreste.

Am fost impresionata de curatenia din sediul Unilab. Este ca intr-o clinica medicala cu laborator pentru analize de sange. Totul asezat in ordine, personal profesionist, echipat, care respecta protocolul cu strictete.

Mi-a placut ca au la receptie o canapea comoda pentru clienti si recipiente speciale pentru colectarea separata a gunoiului.


Totul a durat maxim 5 minute.  Ma declar foarte multumita de serviciile Laboratorului Unilab. In special din 3 motive:

- pentru ca ofera consultanta, cu amabilitate si promptitudine. Inclusiv dupa primirea rezultatelor, ai cui sa-i ceri un sfat, in functie de problema identificata;

- flexibilitatea fata de client. Poti sa recoltezi cu recipiente sterile clasice ca sa nu faci un drum in plus si la final primesti rezultatele pe e-mail;

- preturile convenabile;

Apropo de oferta lor, in aceasta perioada puteti beneficia de un Discount, daca in momentul in care sunati la tel. 031 822 03 06 sau trimiteti e-mail la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. pentru programare mentionati parola “promo online”;

Recomand cu incredere Laboratorul Unilab pentru analiza apei. Profesionalism, performanta, respect fata de client si preturi foarte bune!