jurnaldefrumusete.ro

 



Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

Caută în site

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Nutriție

CARNEA LA GRATAR - PERICULOASA PENTRU SANATATE

1 1 1 1 1
CARNEA LA GRATAR - PERICULOASA PENTRU SANATATE - 5.0 out of 5 based on 1 vote

grilled-sausage-patties-1422473-mO descoperire deosebit de importanta a oamenilor de stiinta ne arata faptul ca mult apreciatul gratar este deosebit de nociv pentru sanatate. Cercetatorii de la Universitatea din Oregon au demonstrat ca preparata astfel.

Carnea este similara cu gazele de esapament in privinta efectelor negative. Reactiile chimice care au loc transforma compusii mama cunoscuti drept cancerigeni in mutageni de sute de ori mai periculosi.

"Unii dintre compuşii descoperiţi sunt mult mai mutageni decât credeam iniţial şi ei ar putea exista în mediu ca rezultat al poluării produse de vehicule sau de prepararea anumitor tipuri de alimente”, a declarat Staci Simonich, profesor de chimie şi toxicologie la Universitatea Oregon.

Astfel, principalul efect advers al consumului des de carne preparata in acest fel este cresterea riscului de a face cancer. Nutritionistii si oamenii de stiinta sfatuiesc populatia sa prefere carnea fiarta sau preparata la abur.