jurnaldefrumusete.ro

 Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

Caută în site

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Nutriție

GUMA DE MESTECAT - 5 EFECTE NOCIVE

1 1 1 1 1
GUMA DE MESTECAT - 5 EFECTE NOCIVE - 5.0 out of 5 based on 1 vote

guma

Toata lumea mesteca guma, stiati insa ca sunt 5 efecte nocive importante asupra sanatatii pe care aceasta le provoaca in timp?

1. Guma de mestecat inainte de masa creste pofta de cartofi prajiti si dulciuri si reduce consumul de fructe si legume. Acest lucru din cauza aromei de menta din guma. Aceasta aroma face gustul fructelor si legumelor sa para amar.

2. Cauzeaza probleme a mandibulei, mai exact disfunctia temporo-mandibulara. Simptomele care apar: dureri de mandibula, dureri ale muschilor si ale articulatiei temporo-mandibulare. Efectele in timp: contracturi dureroase ale muschilor mandibulei, capului si gatului. Dureri de cap, urechi si dinti.

3. Probleme gastrointestinale, mai exact sindromul intestinului iritabil care se manifesta cu dureri abdominale, crampe si tulburari de tranzit intestinal. Ingredientele nocive din guma de mestecat sorbitolul si manitolul pot provoca diaree chiar si la cei perfect sanatosi.

4. Afecteaza dintii din cauza zaharului. Guma de mestecat scalda dintii in zahar ducand la aparitia cariilor.

5. Intoxicarea cu mercur in cazul celor cu plombe dentare din amalgam, un aliaj ce contine argint si mercur. Guma de mestecat extrage mercurul din aliaj, ducand la inghitirea constanta de cantitati mici de mercur. Intoxicarea cu mercur poate duce la maladii cronice grave si tulburari mintale.

Sursa foto: Descopera.ro