jurnaldefrumusete.ro

 Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

Caută în site

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Nutriție

VOPSEAUA DE OUA, BOMBA TOXICA

1 1 1 1 1
VOPSEAUA DE OUA, BOMBA TOXICA - 3.5 out of 5 based on 2 votes

different--eggs-1159974-mProf. dr. Ghe. Mencinicopschi ne avertizeaza cu privire la vopseaua de oua din supermarket. Toata lumea o foloseste, putini cunosc riscurile la care se spun.

Vopseaua de oua nu este altceva decat o combinatie de E-uri periculoase. Este un produs 100% sintetic ce poate interfera cu cromozomii. Mencinicopschi precizeaza inca o data faptul ca acesti aditivi sunt foarte controversati si ca pot forma aducti de ADN.

E-urile din vopseaua de oua, uneori in numar de peste 10 intr-un singur tip de vopsea pot provoca probleme de sanatate, de la reactii alergice pana la declansarea sau accentuarea unor boli grave.

Mencinicopschi ne recomanda procedeele vechi de vopsire a oualelor cu foi de ceapa si frunze de patrunjel. Daca totusi utilizam vopseaua de oua chimica sa nu mancam ouale crapate, cu vopsea pe albus.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor din Romania a realizat un studiu pe 20 de tipuri de vopsea de oua. Toate tipurile de vopsea au continut aditivi periculosi (E-uri) dintre care 10% aveau nici mai mult nici mai putin de 10 E-uri in acelasi produs.