jurnaldefrumusete.ro

 

Caută în site

Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

                                                                                                                                  

                                                       

                                                                                                                                     

Nutriție

RETETA BRIOSE SANATOASE LOW CARB

1 1 1 1 1

Si gata
Cand am pofta de ceva bun si numai 10-15 minute la dispozitie, fac aceste minunate briose, bune pentru toata familia. Le recomand si pentru copii, piciul meu de 3 ani si jumatate le adora. Iar eu sunt multumita fiindca le prefera oricand dulciurilor pline de zahar si aditivi din magazine.

Avantajele brioselor:

* sunt sanatoase pentru ca: folosesc faina din migdale (migdale crude macinate), nu pun praf de copt, nu folosesc zahar, nu folosesc ulei, nici faina alba sau margarina, in schimb folosesc fructe si uneori bucati de ciocolata neagra bogata in antioxidanti;

* se fac foarte usor si repede;

* sunt delicioase;

Ai nevoie de:

- forme din hartie speciale pentru briose;
- 50 gr unt;
- 1 ou de tara sau ecologic;
- 2 linguri cacao;
- apa plata 2-3 linguri
- 100 grame faina din migdale crude macinate;
- un praf mic de sare de mare naturala, neiodata;
- Indulcitor Stevia rebaudiana sau Indulcitor natural de cocos;

Compozitia

Se amesteca cele de mai sus in ordinea urmatoare: oul, indulcitorul, untul moale la temperatura camerei, praful de sare, cacao, faina si apa plata cat este nevoie sa iasa o crema groasa de consistenta smantanii grase.

Puteti adauga arome naturale: vanilie bourbon, foarte putina esenta rom (majoritatea tipurilor de pe piata nu sunt naturale).

Atentie! Nu folositi miere in loc de indulcitor, mierea la temperatura inalta este toxica.

Se toarna amestecul in formele pentru briose. Deasupra puteti pune afine, bucati de ciocolata neagra, seminte crude de floarea soarelui, caju crud, migdale, alune sau ce aveti pofta :)

Eu am facut cu afine, dupa cum vedeti in imagini. Tava cu briosele se lasa 15 min la 190 grade. Din ochi va orientati daca sunt gata sau trebuie inca 5 minute ( in functie de cuptor). Oricum, la final trebuie sa fie umflate si crapate deasupra.

Sunt delicioase mai ales daca rezistati pana a doua zi si stau o noapte la frigider.

Pofta buna!