jurnaldefrumusete.ro

 

Caută în site

Nutriție

CHEESECAKE

1 1 1 1 1
CHEESECAKE - 4.0 out of 5 based on 1 vote

Imi place sa mananc, clar! Dar nu oricum :) Asa reusesc sa-mi fac toate poftele si totusi sa ma mentin in forma. De exemplu, pe lista preferintelor mele ocupa un loc fruntas Cheesecake-ul. Adica prajitura cu branza.

Cunoscatoarele stiu cam cate calorii cuprinde o tava, undeva de ordinul miilor. Va prezint mai jos varianta mea light, testata si savurata cu succes de nenumarate ori. Sper ca in viitorul apropiat sa adaug si niste poze la aceasta postare.


Ingrediente

Blat:

50 gr unt topit

140 grame biscuiti digestivi (integrali)

1 plic zahar vanilat

Umplutura:

900 grame branza dulce de vaci dietetica ( 0% grasime)

8 pliculete zahar vanilat (8 grame pliculetul)

3 linguri rase faina

1 fiola esenta vanilie

coaja rasa de la 1 lamaie

1 lingurita suc de lamaie proaspat stors

3 oua

200 ml smantana dulce de frisca ( o cutie mica, atentie la eticheta sa fie cat mai naturala si mai slaba, de exemplu Hu-la-la are foarte multe E-uri, eu am facut cu La Dorna)

1 varf cutit de sare

 

Preparare

1.Se incinge cuptorul la 190 grade.

Se aseaza hartie de copt pe fundul unei tavi, de preferinta tava de pizza, adica cea din aluminiu rotunda si inalta de 5-6 cm. Daca are si marginea detasabila e perfecta! Daca nu, merge si fara.

Se pune untul la topit si intr-un castron se sfarama biscuitii cat se poate de mult, ii puteti chiar face praf :)

Peste biscuitii sfaramati se toarna untul si un plic de zahar vanilat si se amesteca foarte bine pana cand compozitia devine omogena.

Cu ajutorul unei linguri de intinde bine pe tot fundul tavii si se preseaza. Ca o foaie de blat.

Se introduce tava in cuptor 10 min, apoi se scoate tava si se lasa la racit.

2. Se mareste temperatura cuptorului la 240 grade si se lasa sa mearga in gol.

Intr-un castron se pune toata branza dulce si se amesteca cu lingura pana devine ca o crema, sau cu mixerul 2 minute. Daca folositi mixerul secretul este sa-l setati pe viteza cea mai mica. Se adauga treptat in aceasta ordine: ouale, zaharul vanilat, faina, praful de sare, vanilia, coaja si sucul de lamaie, la sfarsit smantana, pastrand cativa mililitri pentru topping. Optional se presara si stafide, eu pun si iese fff buna.

Se toarna umplutura peste blat in tava si se netezeste foarte bine cu o paleta sau cu un cutit lat. Se toarna deasupra smantana dulce pastrata pentru topping ( nu foarte multa, cat sa arate ca o glazura alba deasupra tartei). Cuptorul se coboara la 110 grade si se introduce tava timp de 40 min.

Dupa cele 40 min se opreste focul si se lasa prajitura sa se raceasca odata cu cuptorul daca doriti sa iasa mai putin cremoasa sau afara daca va place cremoasa.

Apoi, dupa ce s-a racit prajitura se tine la rece in frigider. Este si mai gustoasa a doua zi :) Se servesc triunghiuri pe care le puteti decora cu topping de ciocolata sau fructe.Este absolut delicioasa, astept comentariile voastre dupa ce veti incerca aceasta reteta :)